BBK Ede

De N.V. Handelsmaatschappij BBK werd in 1956 opgericht door de heer R. Bouwsma. Destijds omvatte het leveringsprogramma ‘Hang- en sluitwerk’.

De vestigingsplaats was Barendrecht, maar in 1962 was Ede uitvalsbasis voor de landelijke activiteiten. Al snel werd het leveringsprogramma uitgebreid met allerhande kasten: postkasten, boodschappenkasten, keukeninrichtingen tot zelfs stalen douchecabines. In de zeventiger jaren werd in brievenbussen gespecialiseerd.Tien jaar later was de gestaag stijgende omzet hierin aanleiding tot het in eigen hand nemen van de productie van postkasten.

In 1996 werd een nieuw pand aan de Maxwellstraat te Ede betrokken. Ontwerp-, productie- en verkoopactiviteiten werden vanaf die tijd samengevoegd. In jubileumjaar 2006 werd een tweede pand ‘Vestiging Noord’, onder andere voor de fabricage van componenten en de bewerking van frontpanelen, in gebruik genomen.

BBK produceert gebruiksklare, hoogwaardige postkasten en belpanelen vanuit platen zincorstaal, RVS, aluminium en Trespa.