BBK uit Ede overgenomen door BESQ Group

Samen met mede-investeerders Tom Haagmans en Menno Schapendonk heeft BESQ Group van ondernemer en investeerder Marcel Muller de activiteiten en het vastgoed van BBK B.V. uit Ede overgenomen. BBK is de marktleider in Nederland op het gebied van postkasten en belpanelen voor appartementencomplexen.

BBK werd in 1956  in Barendrecht opgericht als handelsonderneming door de vader van de verkoper, onder het motto: ‘Bouwsma Biedt Kwaliteit’. De onderneming is sinds 1962 gevestigd in Ede en beschikt over twee panden, waar de productie plaatsvindt. Het bedrijf ontwerpt en produceert al meer dan 60 jaar postkasten, pakketkasten en belpanelen uit platen verzinkt staal, rvs, aluminium en Trespa. Het familiebedrijf is met 43 betrokken medewerkers continu bezig met innovaties om de producten verder te verbeteren en in te spelen op de nieuwste kansen en ontwikkelingen. De hoge automatiseringsgraad bij BBK zorgt voor snelle en efficiënte afwikkeling van het offerteproces, de productie en de levering.

Voormalig eigenaar van BBK, Boudewijn Bouwsma, was al een paar jaar niet meer operationeel betrokken en was opzoek naar een overnamekandidaat om de onderneming voort te zetten en de continuïteit ervan te waarborgen. Boudewijn Bouwsma “Ik kijk met veel vertrouwen naar de toekomst van BBK. De overname door BESQ Group is een prachtige kans om dit fantastische bedrijf verder te leiden naar een mooie en succesvolle toekomst”. D

e onderneming staat onder leiding van algemeen directeur Tjerk Ploeger. Ook na de overname zal Tjerk zijn rol voortzetten en samen met Marcel Muller de onderneming verder optimaliseren en uitbouwen. Tjerk Ploeger “Ik kijk ernaar uit om samen met Marcel de continuïteit van BBK te waarborgen en de leidende positie van BBK verder uit te bouwen”. Marcel Muller “BBK is in haar markt een solide bedrijf met een goede naam en gekwalificeerde en ervaren medewerkers. Gezien het tekort aan woningen en de bouwopgave die er in Nederland ligt samen met de duurzaamheidsambities en de vervangingsvraag, verwachten wij dat de vraag naar de producten van BBK verder toe zal nemen”.

BESQ Group is in 2021 opgericht als participatiemaatschappij en richt zich actief op het investeren in Nederlandse productie- en handelsbedrijven met een bewezen businessmodel. In 2021 werd BESQ Group eigenaar van Hegin Metalfinishing uit Heerde. In 2022 werd de onderneming Ko-Ar uit Stompetoren aan de groep toegevoegd. Bij het investeren in bedrijven hanteert BESQ Group een langetermijnvisie. De overgenomen bedrijven blijven autonoom voortbestaan, maar mochten er bedrijven zijn met interessante aanknopingspunten dan staat BESQ Group open voor add-on overnames.

BESQ Group is in het traject begeleidt door Marktlink en door Bolt Advocaten uit Utrecht. BBK is in dit traject begeleidt door Crowe Foederer en Fender Advocaten uit Eindhoven.