BESQ Group neemt KO-AR over

KO-AR uit Stompetoren overgenomen door BESQ Group

11

BESQ Group van ondernemer en investeerder Marcel Muller heeft de activiteiten van KO-AR uit Stompetoren overgenomen. KO-AR is een gespecialiseerde oppervlakte behandelaar van metalen onderdelen.

De onderneming KO-AR is opgericht door Marco Kaarsgaarn en sinds 2013 gevestigd in een modern pand in Stompetoren. Hier zijn meerdere productielijnen beschikbaar ten behoeve van het anodiseren, hard anodiseren, chromateren en passiveren van producten. Daarnaast beschikt de onderneming over een cleanroom om tot grade 2 te kunnen verpakken.

BESQ Group is sinds 2021 eigenaar van Hegin Metalfinishing uit Heerde. Dit bedrijf staat onder leiding van Peter van der Vecht. De aansturing van KO-AR zal eveneens onder leiding van Peter van der Vecht komen te staan, waarbij de eigen identiteit en het vakmanschap behouden blijven. Tegelijkertijd is het een borging van de toekomst van de onderneming, voor zowel werknemers als opdrachtgevers. De sector waarin Hegin Metalfinishing en KO-AR zich bevinden maakt een stevige groei door, waarbij er hoge eisen aan kwaliteit worden gesteld. Peter van der Vecht: “Met de overname van KO-AR zullen we in staat zijn om op het gebied van anodiseren en RVS behandelingen de high-end markt nog beter te kunnen bedienen met kleur-, maatvast en precisie werk”.

Marco Kaarsgaarn: “Met BESQ Group heeft KO-AR een overnamepartner gevonden waarmee de continuïteit van de onderneming gewaarborgd is. Zelf ben ik blij dat ik een actieve rol blijf vervullen binnen KO-AR als operations manager en daarmee als eerste aanspreekpunt voor de onderneming blijf fungeren”.

BESQ Group focust zich op overnames van productie- en handelsbedrijven in Nederland en verwacht de komende jaren meer overnames te gaan doen en een specialistische groep van ondernemingen gaan vormen. Marcel Muller “KO-AR is een solide bedrijf met een goede naam en gekwalificeerde en ervaren medewerkers. Met deze overname versterken we onze positie in de markt voor oppervlaktebehandeling. Door een goede samenwerking tussen Hegin Metalfinishing en KO-AR te bewerkstelligen kunnen we mee blijven groeien met onze opdrachtgevers”. Marcel zal vooral op strategisch vlak betrokken zijn om de verdere groei te bewerkstelligen.

BESQ Group is in het traject begeleidt door RSM Corporate Finance en door Bolt Advocaten uit Utrecht. De verkoper is bijgestaan door Sophista Fusies & Overnames.